Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Σαββατοκύριακο 30-31 Μαρτίου

Τι θα φάμε σήμερα μαμά
Τι θα φάμε σήμερα μαμά

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Σαββατοκύριακο 30-31 Μαρτίου

Κάθε Σαββατοκύριακο, η Νταϊάν Κόχυλα μας δείχνει την αυθεντικότητα και την απλότητα της μαγειρικής, απαντώντας στην πιο συχνή ερώτηση: Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η καταξιωμένη chef, συγγραφέας και μαμά μας προσκαλεί στον χώρο της για να μοιραστούμε μαζί της απλές, καθημερινές στιγμές. Με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και αγάπη, η Νταϊάν μας βοηθάει να γνωρίσουμε την ουσιαστική πλευρά της μαγειρικής μέσα από εύκολες και υγιεινές λύσεις για το οικογενειακό τραπέζι με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας: Δημιουργίες με επίκεντρο την ελληνική μεσογειακή διατροφή που όχι μόνο βλέπουμε αλλά και μπορούμε όλοι να ετοιμάσουμε.

Tο Σάββατο 30 Μαρτίου,¬ ενώ στο σπίτι όλοι λένε ότι η Νταϊάν είναι συνέχεια στην κουζίνα και τρώει στα κρυφά, αυτή τη φορά πιάνει στα «πράσα» την κόρη της Κυβέλη να τρώει κάτι ελαφρύ… Της ανακοινώνει λοιπόν ότι θα μαγειρέψει με προϊόντα χαμηλών λιπαρών και μπορεί να φάει χωρίς να ανησυχεί για τη σιλουέτα της. Ετοιμάζει μανιτάρια γαρνιρισμένα με τυρί light και προσούτο, καθώς και στήθος κοτόπουλο με σάλτσα από τυρί light. Τελειώνοντας το μαγείρεμα, η Νταϊάν ακούει την Κυβέλη να τη φωνάζει από τον κήπο. Έχει ανέβει στη μάντρα της αυλής και ζητάει το πιάτο με τα μανιτάρια για να φάει εκεί. Η μαμά Νταϊάν εκπληρώνει την επιθυμία της κόρη της, όπως κάθε κλασσική Ελληνίδα μαμά.

Η Νταϊάν τακτοποιεί τη σύνθεση των λαχανικών, μυρίζει τα λουλούδια του σπιτιού, παίρνει τον καφέ της και πηγαίνει στην κουζίνα για να μαγειρέψει, καθώς θυμήθηκε μια συνταγή με κολοκύθα από τη Σάμο: Κολοκύθα με κρεμμύδια και φέτα στο τηγάνι. Αφού τελειώσει την ετοιμασία αυτού του πιάτου συνεχίζει με μαροκινό κοτόπουλο με αμύγδαλα και αρωματικά μπαχαρικά.

Την Κυριακή 24 Μαρτίου, η Νταϊάν είναι στην κουζίνα της και βράζει νερό σε μία κατσαρόλα για τις σημερινές συνταγές που είναι το κλασσικό αμερικάνικο macaroni and cheese (μακαρόνια με τυρί) και σολομός ποσέ με κάπαρη και μυρωδικά. Ξεκινώντας τη μαγειρική, μας αφηγείται ιστορίες από τα παιδικά της χρόνια αλλά και τις γεύσεις που της έχουν μείνει από τότε.

H Νταϊάν ανοίγει ένα πακέτο με σύκα, που είναι ένα από τα αγαπημένα της σνακ, τα οποία συνοδεύει με ένα φλιτζάνι τσάι πριν ξεκινήσει με τη μαγειρική της ημέρας. Θα ετοιμάσει γεύσεις από την Επτανησιακή Κουζίνα: Πατάτες ωγκρατέν και σκαρτσοτσέτα, δηλαδή ρολό μοσχαράκι με αρωματική σάλτσα ντομάτας.

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; κάθε Σαββατοκύριακο στις 20:00, στον Alpha.

Προηγούμενο άρθροΟ Δημήτρης Ζερβουδάκης στον Ρυθμό Stage
Επόμενο άρθροΔιαγωνισμός Χορογραφίας από το Φώτης Μαρία Live

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ