Dr. Cook: Σάββατο 11 Μαΐου 2013 με το Γιάννη Λουκάκο

Το Σάββατο 11 Μαΐου, ο σεφ μάς διδάσκει το μπρεζέ. Πρόκειται για το μαγείρεμα ενός τροφίμου, σε σκεπασμένο σκεύος και χαμηλή θερμοκρασία με τη χρήση ενός ή περισσότερων υγρών (π.χ. νερό, ζωμός, κρασί) καθώς και αρωματικών λαχανικών.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι ότι μας δίνει τη δυνατότητα να μαλακώσουμε σκληρά τρόφιμα, καθώς και ότι το φαγητό διατηρεί όλη τη νοστιμιά του αφού μαγειρεύεται στο ζωμό του.

Η μέθοδος μπρεζέ είναι ιδανική για σκληρά κομμάτια κρέατος, κατά προτίμηση με κόκαλο, όπως η σπάλα και το κότσι, ωστόσο δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά. Μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για πουλερικά, ψάρια, θαλασσινά και λαχανικά.

Τα χαρακτηριστικά του τροφίμου που έχει μαγειρευτεί με τη μέθοδο μπρεζέ είναι το δυνατό γευστικό αποτέλεσμα, η μαλακή υφή -κόβεται με το πιρούνι- και η γευστική σάλτσα που προέρχεται από τα υγρά του μαγειρέματος.

Μετά από τη διδασκαλία του μπρεζέ, ο σεφ μαγειρεύει αρνίσιο μπούτι φρικασέ με αγκινάρες, σελινόριζα και σέσκουλα. Οι μαθητές του ετοιμάζουν μοσχάρι μπρεζέ με πουρέ πατάτας, αρακά και καρότο και σουπιές μαγειρευτές με χόρτα, λεμόνι και κάππαρη. Το μάθημα ολοκληρώνεται με τσίζκεικ Ν. Υόρκης με σάλτσα από φράουλες.

Μαθήματα μαγειρικής με τον Γιάννη Λουκάκο, το Σάββατο 11 Μαΐου στις 21:15.

Παρουσίαση: Γιάννης Λουκάκος

Σκηνοθεσία: Αλέξης Σκουλίδης

Αρχισυνταξία: Κατερίνα Κουμπή

Εκτέλεση Παραγωγής: ON-NOIR PRODUCTIONS

Προηγούμενο άρθροΤι θα φάμε σήμερα μαμά; Σαββατοκύριακο 11-12 Μαΐου
Επόμενο άρθροY.F.S.F: Δείτε ποιος κέρδισε απόψε live! (βίντεο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ