Dr. Cook: Τι θα δούμε σήμερα Σάββατο 8 Ιουνίου;

Dr. Cook: Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 με το Γιάννη Λουκάκο

Το Σάββατο 8 Ιουνίου, θέμα του μαθήματος είναι το βοδινό κρέας και οι παρασκευές του. Το μοσχάρι είναι κρέας από αγελάδες που εκτρέφονται για παραγωγή κρέατος. Είναι δημοφιλές στις περισσότερες κουζίνες και μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους, ανάλογα με το σημείο του σώματος του ζώου από το οποίο προέρχεται το κομμάτι που πρόκειται να μαγειρευτεί.

Ο σεφ μάς εξηγεί τα πάντα για την σωστή επιλογή κρέατος ανάλογα με το τι θέλουμε να μαγειρέψουμε και επιλέγει να μας δείξει πώς να φτιάξουμε ribeye με πατάτα τριφτή και σάλτσα béarnaise.

Οι μαθητές του μαγειρεύουν μοσχαρίσιο συκώτι με σάλτσα μαυροδάφνης, καραμελωμένα κρεμμύδια και κρέμα πολέντας, αλλά και «βρώμικο» με κιμά, τυρί τσένταρ και μαριναρισμένο λάχανο.

Το γλυκό του μαθήματος είναι κρύα σούπα σοκολάτας με δημητριακά σοκολάτας και αφρόγαλα με άρωμα καφέ.

Μαθήματα μαγειρικής με τον Γιάννη Λουκάκο, το Σάββατο 1 Ιουνίου στις 21:15.

Μαζί του οι τηλεοπτικοί μαθητές του: Αγγελική Δαλιάνη, Πέτρος Λαγούτης, Κλαούντια Μάτολα, Πηνελόπη Πλάκα και Δήμητρα Σαλτού.

Παρουσίαση: Γιάννης Λουκάκος

Σκηνοθεσία: Αλέξης Σκουλίδης

Αρχισυνταξία: Κατερίνα Κουμπή

Εκτέλεση Παραγωγής: ON-NOIR PRODUCTIONS

Προηγούμενο άρθρο“BeyWheelz by Beyblade” νέα παιδική σειρά στο Star
Επόμενο άρθροΔείτε σήμερα Κυριακή 9 Ιουνίου στην εκπομπή “Έτσι απλά”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ