Οι VANILA SWING δημιουργήθηκαν το 2011 στην Αθήνα, ύστερα από αρκετές αλλαγές στα μέλη τους και πολλές μουσικές αναζητήσεις, κατέληξαν στην σημερινή τους σύσταση και μουσική κατεύθυνση. Αυτό που κάποιος θ’ακούσει απ τους V.S είναι μια μίξη από rock n roll ,rockabilly του ’50 και swing του 40,εμπλουτισμένα από τον σημερινό ήχο διατηρώντας ταυτόχρονα την vintage αισθητική. Διασκευάζουν με το δικό τους ιδιαίτερο ύφος από Beyonce μέχρι Motorhead, από Moby μέχρι Robbie Williams και White Stripes.
Τι σχέση μπορεί να έχει ο Elvis, ο Chuck Berry και ή Wanda Jackson με τους παραπάνω; Θα το μάθετε σ’ ένα live των VANILA SWING!


Oι Vanila swing είναι :
ΛΗΔΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ (ΦΩΝΗ)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΠΟΡΦΥΡΙΟΥ (ΚΙΘΑΡΑ)
ΑΝΤΡΕ ΝΙΚΑΚΗΣ (ΜΠΑΣΟ)
TONY STONE (TYMΠΑΝΑ)

Πες μου λίγα λόγια για το σχήμα;
Ξεκινήσαμε από το 2011, δηλαδή ξεκίνησα να στήνω την μπάντα έχοντας στο μυαλό μου κάτι το οποίο δεν προέκυψε αμέσως. Μέχρι να βρω τους κατάλληλους συνεργάτες, χρειάστηκε κάποιος χρόνος. Με την βοήθεια του Παναγιώτη Παπαπορφυρίου (κιθάρα) καταφέραμε να δώσουμε τον ήχο μας ,που είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο. Στην πορεία βρεθήκαν και τα υπόλοιπα μέλη.
Η μουσική που παίζουν οι VaniLa Swing έχει προκύψει από το πάντρεμα διαφόρων ειδών και ακουσμάτων που είχαμε στο πέρασμα του χρόνου με κύριο συστατικό το Rock ‘n’ Roll. Vintage αισθητική εμπλουτισμένη από τον σημερινό ήχο, είναι κάτι που μας αρέσει να έχουμε τόσο στα δικά μας τραγούδια όσο και στα τραγούδια που διασκευάζουμε .

Λήδα με τη μουσική πώς ξεκίνησες; Θυμάσαι την πρώτη σου επαφή με τη μουσική;
Δεν θυμάμαι τον εαυτό μου χωρίς μουσική. Ξεκίνησα από πολύ μικρή στην ηλικία των πέντε χρονών, το πιάνο.
Με κέρδισε όμως το τραγούδι και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου σε αυτό. Η καρδιά σου, το μυαλό σου και η ενέργεια μου, είναι αφιερωμένα στη μουσική.

Είστε ένα συγκρότημα που παίζεις μια «ιδιαίτερη» μουσική για την ελληνική σκηνή. Πως είναι αυτό για εσάς;
Αυτό που μας ώθησε να ασχοληθούμε με το swing & το rock ‘n’ roll είναι η αγάπη μας για το συγκεκριμένο είδος. Η ενέργεια που προσφέρει, η χορευτική αίσθηση που προκαλεί. Πιστεύουμε ότι, το ελληνικό κοινό τα τελευταία χρόνια έχει διευρύνει τα ακόυσματα του οπότε έχουμε την χαρά να μοιραζόμαστε τη μουσική μας με όλο και περισσότερο κόσμο!
Είναι βέβαια φορές που μας περνάει από το μυαλό οτι στο εξωτερικό ίσως να ήταν πιο ευνοϊκά τα πράγματα για την μουσική μας, αλλά δεν το βάζουμε κάτω . Στηρίζουμε τα πιστεύω και τα θέλω μας και ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες.

Πες μας λίγα λόγια για τα πρώτα σας δισκογραφικά βήματα με το «The Rose»;
Το «Τhe Rose», είναι μια δουλεία χρόνων. Ηρθε την κατάλληλη στιγμή δηλαδή έγινε συνειδητά και όχι απλά για να βγάλουμε δίσκο, οπότε είμαστε πολύ περήφανοι για την πρώτη μας δισκογραφική κυκλοφορία. Είναι μία μίξη από Rockabilly , rock ‘n’ roll, στοιχεία Swing , ακόμα και rock..
Σίγουρα το να έχεις δισκόγραφια είναι ένα σκαλοπάτι για μεγαλύτερα πράγματα. Το γεγονός οτι πλέον το κοινό μας αναγνωρίζει και τραγουδάει τα τραγούδια μας είναι μια γλυκιά ικανοποίηση.

Πως προέκυψε η συνεργασία με τον Ρένο Χαραλαμπίδη στο τραγούδι ΄΄Αγωνία’’;
Γνώρισα τον Ρένο πριν μερικά χρόνια σε μια συναυλία μας, και είχαμε συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας το όποιο δεν έτυχε. Όταν διασκευάσαμε το «Αγωνία» χωρίς δεύτερη σκέψη το πρότεινα στον Ρένο και δέχτηκε με χαρά!
Είναι μια συνεργασία πολύ αυθόρμητη και αυτό μου αρέσει πολύ . Η όλη επικοινωνία ήταν άριστη οπότε νιώθω ότι κάναμε την καλύτερη επιλογή .

Πόσο εύκολο είναι να υπάρχει σύμπνοια απόψεων σε ένα συγκρότημα;
Είναι αρκετά δύσκολο. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και κατανόηση. Σιγουρα πρέπει να βρεθείς με τους καταλληλους ανθρώπους . Η καλή και σωστή χημεία είναι απαραίτητη για την πορεία και εξέλιξη μιας μπάντας. Στην περιπτωσή μας, είμαστε πλέον σε θέση να νιώθουμε ότι κάτι παρόμοιο έχουμε καταφέρει.

Ποια ήταν η ποιο δύσκολη στιγμή σας ως σήμερα;
Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει μια δύσκολή στιγμή που να μας έχει στιγματίσει σαν μπάντα. Στην διάρκεια των χρόνων απλά έτυχε να αφιερώσουμε και να χάσουμε χρόνο και ενέργεια με ανθρώπους που δεν άξιζαν. Αυτό απλά μας απογοήτευε. Είμαστε άνθρωποι που δεν μας αρέσει να μένουμε στα άσχημα. Προσπερνάμε με χαμόγελο και συνεχίζουμε .

Με ποιους μουσικούς θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Εκτιμούμε πολυ κόσμο καλλιτεχνικά και θαυμάζουμε την δουλείας τους. Σαν συνεργασία δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο κατά νου. Μια τελευταία συνεργασία που κάναμε ήταν με τον Γιάννη Κασσέτα (σαξόφωνο)και μας χαροποίησε ιδιαίτερα.
Είμαστε γενικά ανοιχτοί, αρκεί να μας εκφράζει .

Κεφάλαιο δισκογραφία…τι άλλο να περιμένουμε;
Η δισκογραφία όπως είπα και παραπάνω είναι έχα καλό εφόδιο για μια μπάντα αρκεί να βγαίνει αυθόρμητα και αβίαστα. Σίγουρα έχετε να περιμένετε πολλά και διάφορα από τους Vanila Swing αλλά όχι στο άμεσο μέλλον . Προς το παρόν απολαμβάνουμε το «Τhe Rose» και αφιερωνόμαστε στις ζωντανές μας έμφανίσεις.

Αγωνία / Vanila Swing / Ρένος Χαραλαμπίδης official video

loading...

Αφήστε το σχόλιό σας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here