Μια υπέροχη συνταγή για μια νοστιμότατη καστανόπιτα. Τι χρειαζόμαστε για την καστανόπιτα;

  • 4 αυγά
  • Μία κούπα φρέσκο γάλα
  • Μία κούπα καλαμποκέλαιο
  • 3 κούπες κάστανα βρασμένα και αλεσμένα
  • Μισή κούπα ζάχαρη
  • Μία κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • Ένα φακελάκι Μπέικιν Πάουντερ
  • λίγη κανέλα
  • λίγα καρύδια

Για το σιρόπι:

  • 2,5 ή 3 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη

Για το γλάσο:

  • 2 σοκολάτες κουβερτούρες
  • μία κουταλιά μέλι ή γλυκόζη
  • 2 κουταλιές καλαμποκέλαιο

Ξεκινάμε χτυπώντας τον κρόκο του αυγού μαζί με τη ζάχαρη και στη συνέχεια το ασπράδι μόνο του. Ρίχνουμε το γάλα, το καλαμποκέλαιο, τα βρασμένα κάστανα (αφού τα ξεφλουδίσουμε και τα αλέσουμε), τη φρυγανιά, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τα καρύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα των αυγών. Προθερμαίνουμε το φούρνο και στη συνέχεια το βάζουμε στο ταψί (30άρι) το οποίο το έχουμε λαδώσει και το βάζουμε να ψηθεί στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Βράζουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε στο ταψί αφού έχει κρυώσει. Σε μπεν μαρί θα λιώσουμε την κουβερτούρα και την βάζουμε στο ταψί.

Αφήστε το σχόλιό σας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here