Τα σοκολατένια τρουφάκια είναι γλυκιά απόλαυση που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί!
Εμείς σας προτείνουμε να τα φτιάξετε στο σπίτι! Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα μείνει ούτε ένα!
ΥΛΙΚΑ:
• 1 πακ.μπισκότα τύπου πτι μπερ
• 3/4 φλιτζ. καρύδια ή μάντολες (καραμελωμένα αμύγδαλα)
• λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια για άρωμα
• 1/2 πακ. βούτυρο ή μαργαρίνη (μαλακά)
• 1 κουτ. σούπας κακάο
• 2-3 κουτ. σούπας ποτό / λικέρ*
• 1/2 φλιτζ. τσάι earl grey
• 2-3 κουτ.σούπας γάλα εβαπορέ
• 1 σοκολάτα κουβερτούρα (100-125γρ)
• τρούφα μαύρη-λευκή ή και ινδοκάρυδο για το τύλιγμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Σε λεκανίτσα χτυπάμε το βούτυρο με το κακάο, το λικέρ και το ξύσμα (ή βανίλια).
• Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα και στη συνέχεια τα καρύδια ή μύγδαλα και τα ρίχνουμε στη λεκανίτσα. Μουλιάζουμε με το τσάι και ανακατεύουμε.
• Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, μαζί με το εβαπορέ, και τη ρίχνουμε κι αυτή στο μείγμα μας ανακατεύοντας να πάει παντού!
• Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο για να πλάθεται πιο εύκολα.
• Πλάθουμε τρουφάκια και τα κυλάμε σε τρούφα ή ινδοκάρυδο, τα βάζουμε σε πιατέλα και στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες πριν τα σερβίρουμε.
Πηγή: sintagespareas.gr