Σήμερα στο “Νόστιμη γη” με το Βασίλη Καλλίδη

Σύγκλινο Μάνης, λαλάγγια Καλαμάτας, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, απάκι Κρήτης, γίγαντες Καστοριάς, φάβα Σαντορίνης…. Χωράει μια ολόκληρη Ελλάδα μέσα σ’ ένα… πιάτο;

Κάθε Σάββατο, ο chef, συγγραφέας, δημοσιογράφος και ερευνητής γεύσεων, Βασίλης Καλλίδης θα μας ταξιδεύει στις πιο… νόστιμες και φιλόξενες γωνιές της χώρας μας, με αφορμή θεματικές γιορτές τοπικών προϊόντων, φεστιβάλ αλλά και πανηγύρια. Πολλές εικόνες και γεύσεις Ελλάδας. Πρωτοποριακές προτάσεις, σύγχρονες καλλιέργειες και αγροτικές πρακτικές, καθημερινοί άνθρωποι σε όλη την αλυσίδα παραγωγής τροφής, αυθεντικά «στέκια», παραδοσιακές γεύσεις και πολλή μουσική.

Tο Σάββατο 9 Νοεμβρίου, στις 20:00, με αφορμή την 30η γιορτή του Κάστανου, στην Καστάνιτσα της Κυνουρίας, ο Βασίλης Καλλίδης ταξιδεύει στην Αρκαδία.

Με συνοδεία την τοπική θεατρική ομάδα γνωρίζει την Τρίπολη. Στη συνέχεια, ταξιδεύει στη γραφική ορεινή Αρκαδία για extreme καταστάσεις, που περιλαμβάνουν βόλτα με γουρούνες και rafting στον Λούσιο ποταμό. Από τις κατσαρόλες και τα τηγάνια του Chef θα παρελάσουν αβγόφετες με φρέσκο γάλα, ψητά κυδώνια, ζυμαρικά με λουκάνικα πορτοκαλιού, ψαρονέφρι με μπαλσάμικο, μια υπέροχη χειμερινή σαλάτα και γλυκό κολοκύθας με blueberries.

Αποκορύφωμα της επίσκεψής του στην Αρκαδία, η γιορτή στην Καστάνιτσα. Εκεί, δοκιμάζει όλων των ειδών τις καστανολιχουδιές, μαθαίνει για την ξεχασμένη πανάρχαια τσακώνικη διάλεκτο, μαγειρεύει, με παρέα, την τοπική φασολάδα με μακαρόνια και διασκεδάζει σε ένα μοναδικό Τσακώνικο γλέντι.

«Νόστιμη γη» με τον Βασίλη Καλλίδη: Γιατί το ταξίδι άνοιγει την όρεξη!

Νόστιμη γη (Αρκαδία) 7.JPG.

Νόστιμη γη (Αρκαδία) 1.JPG.

Προηγούμενο άρθρο“Χωρίς συνταγή” Πρεμιέρα Σάββατο 16 Νοεμβρίου με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
Επόμενο άρθροΔείτε τη Μαρία Ηλιάκη να κάνει το πρώτο της τατουάζ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ