Ο Γιάννης Λουκάκος γίνεται Dr. Cook κάθε Σάββατο στις 21:15.
Παραδίδει μαθήματα για αρχάριους αλλά και πιο προχωρημένους μάγειρες, παρουσιάζοντας -σε κάθε μάθημα- μία τεχνική μαγειρικής, τρεις συνταγές φαγητού και μία γλυκού.
Μαζί του οι τηλεοπτικοί μαθητές του: Αγγελική Δαλιάνη, Πέτρος Λαγούτης, Κλαούντια Μάτολα, Πηνελόπη Πλάκα και Δήμητρα Σαλτού.
Το Σάββατο 18 Μαΐου, ο σεφ αποκαλύπτει όλα τα μυστικά των φρέσκων ζυμαρικών. Μας δείχνει βήμα βήμα πώς να φτιάξουμε τα δικά μας πεντανόστιμα ζυμαρικά στο σπίτι. Φτιάχνει ζύμη και ετοιμάζει τορτελίνι με σολομό, ψητές πιπεριές και σπαράγγια.
Στη συνέχεια έρχεται η σειρά των μαθητών του να επιδείξουν τις ικανότητές τους στην παρασκευή των φρέσκων ζυμαρικών. Η Κλαούντια, η Δήμητρα και η Πηνελόπη αναλαμβάνουν να φτιάξουν ραβιόλι με ανθότυρο, ψητά ντοματίνια και βασιλικό. Ενώ ο Πέτρος και η Αγγελική καλούνται να αναμετρηθούν με τις ταλιατέλες με λουκάνικο και κολοκύθι.
Το γλυκό της ημέρας είναι pain perdu με καραμελωμένα μήλα και παγωτό βανίλια.
Μαθήματα μαγειρικής με τον Γιάννη Λουκάκο, το Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:15.
Παρουσίαση: Γιάννης Λουκάκος
Σκηνοθεσία: Αλέξης Σκουλίδης
Αρχισυνταξία: Κατερίνα Κουμπή
Εκτέλεση Παραγωγής: ON-NOIR PRODUCTIONS