Ο Τέλης Προκόπος μεγάλωσε στην Κανδήλα Αρκαδίας ακούγοντας Καζαντζίδη, Διονυσίου και Γαβαλά. Σε νεαρή ηλικία ξεκίνησε το τραγούδι και πλέον κάνει τα δικά του βήματα δισκογραφικά και ήδη κυκλοφορεί τρία δικά του τραγούδια στα οποία γράφει ο ίδιος τη μουσική και το στίχο.


Τα τραγούδια είναι τα:
ΒάσαναΘα τα βγάλω όλα στη φόρα | Με παπά και με κουμπάρο

Ο τραγουδιστής μιλάει αποκλειστικά στο HappyTv.gr

Πότε ξεκίνησες το τραγούδι; Και τι ήταν αυτό που σε ώθησε σε αυτό;

Το τραγούδι το ξεκίνησα σε νεαρή ηλικία. Τα βιώματά μου άλλωστε ήταν τέτοια που μου φαίνεται αδιανόητο να μην ασχοληθώ μ αυτό. Σε αρκετά νεαρή ηλικία λοιπόν ξεκίνησα να παρακολουθώ τα μεγάλα αυτά ονόματα (ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ, ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, ΠΑΝΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ, κι αρότερα ΜΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ και πολλοί άλλοι) που πιστεύω διαμόρφωσαν και την τραγουδιστική μου ταυτότητα.

Κυκλοφόρησες 3 τραγούδια με μικρή χρονική απόσταση το ένα από το άλλο και ξέρω πως ετοιμάζει και άλλα.. Πως το αποφάσισες αυτό;

Η αλήθεια είναι ότι από καιρό κάνω την σκέψη να κυκλοφορήσω ένα ολοκληρωμένο album τραγουδιών. Μετά όμως από την παρότρυνση κάποιων ανθρώπων που σέβομαι κι εκτιμώ αποφάσισα να κυκλοφορήσουν ανά τακτά διαστήματα. Και με πολύ χιούμορ ΜΗ ΜΑΣ ΒΑΡΕΘΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ…(γέλια) Όσο αφορά τα υπόλοιπα τραγούδια …ναι σκέφτομαι να κρατώ το κοινό μου σε ενδιαφέρον, Πράγματι έχω γράψει αρκετά τραγούδια που απευθύνονται σε όλον τον κόσμο χωρίς να ξεχωρίζω κανέναν.

Βλέπω γράφεις μόνος σου και μουσική και στίχο. Από που παίρνεις έμπνευση;

Εμπνέομαι από την ίδια την ζωή και τις καταστάσεις. Ας μη ξεχνούμε οτι ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΝΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ….και φυσικά δηλώνω μόνιμα ερωτευνένος με την σύζυγό μου όπου μου χαρίζει απίστευτα όμορφες στιγμές και δίνει χρώμα στην ζωή μου. Πως λοιπόν να μην γράφω τραγούδια που κατά τη γνώμη μου είναι όμορφα;

Τελευταία σε βρίσκουμε στην Αμερική κάνοντας Lives για τους Έλληνες εκεί. Μίλησε μου λίγο γιαυτό.

Πράγματι γίνονται ωραία events εδώ. Στην Αμερική ζούνε άνθρωποι “στερημένοι” από ΠΑΤΡΙΔΑ. Και παρακαλώ να μην παρεξηγηθεί αυτό…..καταλαβαίνεται τι εννοώ.
Είναι άνθρωποι που στηρίζουν πολύ τους Έλληνες τραγουδιστές και ζούνε με την χαρά σου. Αυτό και μόνο όπως καταλαβαίνεται μας δημιουργεί την ανάγκη να κάνουμε ωραία πράγματα εδώ. Και φυσικά ζούμε την χαρά αυτών των ανθρώπων. Αυτός είναι κι ο λόγος που πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί στην δουλειά μας.

Οι Έλληνες της Αμερικής τι σχέση έχουν με την Ελληνική μουσική;

Οι Έλληνες εδώ όπως σας είπα και προηγουμένως νιώθουν την ανάγκη να μένουν ενημερωμένοι από τα Μουσικά δρώμενα στην Ελλάδα….Αυτό τους ωθεί να παρακολουθούν ότι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα…Σήμερα με το διαδίκτυο αυτό είναι αρκετά εύκολο.

Όταν τραγουδάς τι είναι αυτό που απολαμβάνεις περισσότερο;

Όταν τραγουδώ νιώθω την ανάγκη να γίνομαι ένα με τους ανθρώπους που διασκεδάζουν.
Τρομερό συναίσθημα. Μ ενδιαφέρει πολύ αυτό κι απώτερος σκοπός μου είναι να πετυχαίνει αυτό στον ανώτερο βαθμό.

Σου συμβεί κάποιο περίεργο περιστατικό την ώρα που τραγουδάς;

Περίεργα φυσικά και συμβαίνουν πάντα όπως και σε κάθε δουλειά…..Το κάθε περιστατικό έχει και την ιδιομορφία του….και την μοναδικότητά του…..και το απόρρητο του….χαχαχαχα.

Ποιους Έλληνες τραγουδιστές θαυμάζεις;

Υπάρχουν αξιόλογοι τραγουδιστές ….από παλιά ενεργοί αλλά και μεταγενέστεροι….Κάθε ένας από αυτούς έχει την ταυτότητά του και είναι κι απόλυτα σεβαστή. Θα ήταν άδικο να αναφερθώ σε συγκεκριμένους συναδέλφους με τον φόβο μη ξεχάσω κάποιον.

Τα τραγούδια σου είναι και τα τρία χορευτικά.. Στα καινούρια θα ακούσουμε κάτι διαφορετικό;

Ναι πράγματι είναι πολύ χορευτικά. Μα φυσικά υπάρχουν τραγούδια με πολύ διαφορετικό χαρακτήρα που σύντομα θα ανακαλύψετε…..Πάντα πιστεύω στην πολυμορφικότητα!!!

Εκτός από το τραγούδι ασχολείσαι με κάτι άλλο;

Ναι ασχολούμαι. Είμαι κάτοχος μιας τεχνικής εταιρείας……Που κι αυτό είναι ένα επάγγελμα που βασίζεται στην αμεσότητα με τους πελάτες….Έχω πάρει τα μαθήματα μου κι από εκεί…χαχαχα

Τα χρήματα στην Αμερική πόσο πιο ικανοποιητικά είναι από ότι στην Ελλάδα;

Τα χρήματα αποτελούν το μέσο για να ζεί κανείς και να υπάρχει……Πιστεύω οτι είναι απόλυτα σχετικά με το τρόπο ζωής εδώ….Οπότε θα έλεγα ότι μάλλον είναι το ίδιο λίγο-πολύ.

Με ποιους Έλληνες έχεις συνεργαστεί;

Λόγω καταστάσεων τον τελευταίο καιρό η Αμερική προσελκύει πολλούς Αξιόλογους Έλληνες Καλλιτέχνες. Έχω κάνει συνεργασίες με τους: Βασίλη Σαλέα, Αντρέα Κωνσταντινόπουλο,
Γιώργο Μπέκιο, Γιάννη Γκοριτσα, Γιώργο Βελλησαρη, Γιάννη Σιετο, Ευτέρπη Λιμναιου κ.α.

Με ποιους θα ήθελες να συνεργαστείς;

Θα ήθελα να συνεργαστώ με ανθρώπους που έχουν ανοιχτό μυαλό κι εξυπνάδα σ αυτό που κάνω. Κάθε τέτοια πρόταση είναι αποδεκτή από την πλευρά μου.
Είναι καλό να μην το προσωποποιήσουμε αυτό.

Τι σκέφτεσαι για το μέλλον;

Για το μέλλον σκέφτομαι να είμαι εξελίξιμος και καλύτερος σ αυτό που αγαπάω τόσο πολύ.
Στόχος μου είναι να γνωρίζω ανθρώπους με όρεξη κι αγάπη για το τραγούδι να ζουν και να αναπνέουν γι αυτό όπως ακριβώς σκέφτομαι κι εγώ. Ευελπιστώ η τύχη να με βοηθήσει σ αυτό. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διαθέσατε είναι ωραίο να εξωτερικεύεις τον Καλλιτεχνικό σου Κόσμο.

loading...
Loading...

Αφήστε το σχόλιό σας