[Συνταγή] Σουβλάκι με γύρο χοιρινό και τζατζίκι (Άκης Πετρετζίκης)

Νόστιμη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη. Σουβλάκι με γύρο χοιρινό και τζατζίκι.

Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά,  Μερίδες: 4

Υλικά:
1 ψαρονέφρι 400 γρ.
1 κρεμμύδι μεσαίο
3 κλωνάρια δενδρολίβανο
3 κλωνάρια ρίγανη
2 σκ. σκόρδο ολόκληρες σπασμένες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
5 +2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
χονδρό αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. μέλι
τζατζίκι

Εκτέλεση: Για το γύρο
Αφαιρούμε τα παραφίλετα με ένα μαχαίρι από το κρέας μας. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού βγάζουμε τη λευκή ίνα που έχει στο πάνω μέρος το ψαρονέφρι. Είναι βασικό να το αφαιρέσουμε γιατί όσο και αν το μαγειρεύουμε παραμένει πολύ σκληρό.
Κόβουμε το κρέας σε λεπτά ομοιόμορφα πλάγια κομμάτια (πάχους 0,5 εκ.) και το ίδιο κάνουμε και με τα παραφίλετα. Αυτός ο τρόπος κοπής μας βοηθάει στο να ψηθεί ομοιόμορφα το κρέας.
Παίρνουμε ένα βαθύ ταψί και βάζουμε μέσα το κρέας.
Κόβουμε σε κάθετες λεπτές φέτες το κρεμμύδι και το προσθέτουμε και αυτό μέσα στο ταψί.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μυρωδικά μας, χωρίς τα κοτσάνια, και τα προσθέτουμε και αυτά στο κρέας.
Τέλος προσθέτουμε το λάδι, τις 5 κ.σ ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και το μέλι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με μια κουτάλα. (Δεν υπερβάλουμε με το μέλι γιατί θα μας δώσει πολύ χρώμα στο κρέας και θα φαίνεται σαν καμένο ενώ δεν είναι. επίσης θα δούμε ότι το χρώμα του κρέατος θα αρχίσει να γίνεται άσπρο εξαιτίας του ξυδιού). Το αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες έως 1 βράδυ.
Καίμε πάρα πολύ καλά σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε σημείο που να βγάζει καπνό, και αφού κάψει ρίχνουμε 2 κ.σ. λάδι και προσθέτουμε σε 3 δόσεις το κρέας. Μόλις πάρει χρώμα από τη μία πλευρά τα γυρνάμε από την άλλη. (Δεν βάζουμε όλο το κρέας μαζί γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού, το κρέας θα βράσει και δεν θα ψηθεί).
Όταν είναι έτοιμο σβήνουμε με 1 κ.σ. ξύδι, αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο κρέας.
Σερβίρουμε με πίτες και τζατζίκι ή φτιάχνουμε το δικό μας σουβλάκι βάζοντας το γύρο μέσα στις πίτες και τα υλικά της αρεσκείας μας (ντομάτες, μαρούλι, πατάτες, τζατζίκι)!

Tip
Το μυστικό είναι στο καλό μαρινάρισμα! Επίσης για να κόψουμε πιο εύκολα λεπτές φέτες από το κρέας μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη για μια ώρα και μετά να το κόψουμε!

Προηγούμενο άρθροΕλεύθερος ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος – Κρίθηκε ότι έχει αναπηρία 67%
Επόμενο άρθροΝτίνος Σιωμόπουλος: Ο συνεργάτης του Γιώργου Παπαδάκη, όπως δεν τον έχετε ξαναδεί! [βίντεο]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ