«Ώρα για φαγητό»: Η Αργυρώ ετοιμάζει εύκολες και υγιεινές συνταγές

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και αυτή την εβδομάδα μπαίνει στην κουζίνα της και μας υπενθυμίζει ότι είναι «ώρα για φαγητό». Μαγειρεύει νόστιμα και λαχταριστά γιατί το φαγητό είναι απόλαυση, εύκολα γιατί δεν έχουμε χρόνο, υγιεινά γιατί προσέχουμε τη διατροφή μας, γλυκά και αλμυρά γιατί μας αρέσουν οι λιχουδιές. Η αγαπημένη μας σεφ μαγειρεύει απλά και μαγικά. Από τη Δευτέρα 10 έως την Παρασκευή 14 Μαΐου, στις 11.30 είναι Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ στον ΣΚΑΪ.

Δευτέρα 10 Μαΐου – Εύκολα & Υγιεινά
Όπως κάθε Δευτέρα, η Αργυρώ ετοιμάζει εύκολες και υγιεινές συνταγές. Ξεκινάει με αγκινάρες μουσακά, μία νόστιμη παραλλαγή του κλασικού παραδοσιακού πιάτου, αφού μαγειρεύεται με μπεσαμέλ. Συνεχίζει με μπριάμ με κοτόπουλο στον φούρνο. Μία εξίσου νόστιμη και λαχταριστή εναλλακτική πρόταση για οικογενειακά τραπέζια. Και για το τέλος, μας ταξιδεύει στη Μεγάλη Βρετανία, ετοιμάζοντας αυθεντικά fish sandwiches. Σάντουιτς με ζουμερό μπακαλιάρο, σάλτσα άνηθου και τραγανές τηγανητές πατάτες.

Τρίτη 11 Μαΐου – Μαγειρικό Σχολείο
Πιστή στο εβδομαδιαίο ραντεβού της, η αγαπημένη σεφ καλωσορίζει τους “μαθητές” της στο μαγειρικό της σχολείο. Στο επίκεντρο των συνταγών, βρίσκονται οι κεφτέδες και η Αργυρώ δείχνει πώς να φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους τοματοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού. Συνεχίζει με την τεχνική για απίθανους κολοκυθοκεφτέδες, ενώ ολοκληρώνει την εκπομπή με μία συνταγή για κοτόπουλο με καραμελωμένα φρούτα, όπως μάνγκο και βανίλιες.

Τετάρτη 12 Μαΐου – Γλυκά & Αλμυρά
Τρία εντυπωσιακά πιάτα στην κουζίνα μας σήμερα. Η Αργυρώ ξεκινάει με μία παραδοσιακή και νηστίσιμη πίτα που κρύβει μέσα της όλη την απλότητα και τη νοστιμιά της Κιμώλου, τη λαδένια, που γίνεται με λίγα υλικά και θυμίζει πίτσα με χοντρό ζυμάρι. Πρόκειται για μία συνταγή που δημιουργήθηκε από τις επιρροές που δέχτηκε η Κίμωλος από τους Ενετούς κατακτητές και βασίστηκε στα λιγοστά προϊόντα που παρήγαγε το νησί. Συνεχίζει με ένα απίθανο, και με ελάχιστη προετοιμασία, γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και φράουλες, ενώ για το τέλος, φτιάχνει τερίνα με πιπεριές Φλωρίνης. Ένα πιάτο γεμάτο χρώμα που σερβίρεται ως ορεκτικό.

Προηγούμενο άρθρο«Η φωτογραφία της ζωής μου»: Ο Μελέτης Ηλίας στην Μαριάννα Τουμασάτου
Επόμενο άρθροΕΛΙΦ: 20 + 4 φωτογραφίες από τα επόμενα επεισόδια [+ περιλήψεις]