Οι Εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορούν για τους μικρούς μας φίλους τη σειρά βιβλίων δραστηριοτήτων με την Πιπίτσα, η οποία καλύπτει ηλικίες από 3 έως 6 ετών, παιδικό σταθμό, προνήπια και νήπια.


H μουσικός και συγγραφέας Μάρω Θεοδωράκη και η νηπιαγωγός Εύα Τσολάκη με την πολύχρονη πείρα τους στην προσχολική ηλικία, έγραψαν 3 βιβλία, χρήσιμους οδηγούς για τους γονείς, όπου μεσα από αυτά τα παιδιά μπορούν να ψυχαγωγηθούν, να έρθουν σε επαφή με τα σχήματα, τα χρώματα, τα γράμματα και τους αριθμούς και να αναπτύξουν δεξιότητες που έχουν να κάνουν με τη λογική και τη σκέψη!

Τα βιβλία ακολουθούν το νέο αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας γι’ αυτό και επιλέγονται από εκατοντάδες νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς ως βασικό βιβλίο εργασιών για τους μαθητές.

«ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΠΙΤΣΑ»

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-6 ετών. Σκοπός του είναι να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τη γλώσσα μας και τα μαθηματικά και να τα προετοιμάσει για την Α΄ Δημοτικού.

Τα παιδιά, μέσα από θεματικές ενότητες που καλύπτουν όλες τις εποχές:

– κατακτούν την αναγνωστική φορά
– αναγνωρίζουν τα κεφαλαία και τα πεζά γράμματα
– καλούνται να γράψουν με τη σωστή φορά τα γράμματα
– αναγνωρίζουν σχήματα και αριθμούς
– κατανοούν την έννοια του αριθμού και τις διαδικασίες αρίθμησης και μέτρησης
– ομαδοποιούν, διατάσσουν, σειροθετούν και ταξινομούν
– έρχονται σε επαφή με τις βασικές γιορτές του ημερολογίου
– ανακαλύπτουν τον κόσμο που τους περιβάλλει
– εξασκούν την κριτική τους σκέψη

Μέσα από πλούσιο υλικό καλλιεργούν τη φαντασία, αναπτύσσουν την προφορική επικοινωνία τους και διευρύνουν την προσωπικότητά τους με ευχάριστο, απολαυστικό και παιγνιώδη τρόπο.

Ένα βιβλίο απλό και κατανοητό, που μπορεί να δουλευτεί και στην τάξη με τη νηπιαγωγό αλλά και στο σπίτι, με τους γονείς που ενδιαφέρονται για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους.

loading...
Loading...

Αφήστε το σχόλιό σας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here