Κοκορέτσι: Είναι τελικά ελληνικό ή τούρκικο;

Το κοκορέτσι μπορεί να μην είναι Πάσχα αλλά επανήλθε στη ζωή μας μέσα στο καλοκαίρι μιας και οι Τούρκοι είναι έξαλλοι μιας και αυτό το φαγητό το πωλούν στις ΗΠΑ σαν ελληνικό και όχι σαν τούρκικο όπως εκείνοι θα ήθελαν.

Η αλήθεια είναι πως το κοκορέτσι υπάρχει και στην ελληνική κουζίνα, αλλά και στις χώρες των Βαλκανίων, της Τουρκίας μέχρι το Αζερμπαϊτζάν.

Το κοκορέτσι σύμφωνα με ιστορικά κείμενα πρωτοακούστηκε από την κουζίνα του Βυζαντίου και αναφερόταν ως είτε πλεκτήν, κοιλιόχορδα ή χορδόκοιλα.

Σε μεσαιωνικά κείμενα συναντάται ως γαρδούμιον από την οποία προέρχεται η λέξη γαρδούμπα, η οποια είναι μία εναλλακτική ονομασία μιας μικρότερης εκδοχής του κοκορετσίου στη χώρα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο citynow.gr

Προηγούμενο άρθροΗ απίστευτη αλλαγή του Γιώργου Καραμίχου
Επόμενο άρθροΕΛΙΦ: Συγκινεί το 1099ο επεισόδιο – Δείτε το online