Γρανίτα με γιαούρτι και φράουλες από τον Άκη Πετρετζίκη

Μια άκρως καλοκαιρινή πρόταση από τον Άκη Πετρετζίκη είναι η Γρανίτα με γιαούρτι και φράουλες.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 280 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 55 γρ. ζάχαρη
  • 60 ml νερό
  • 400 γρ. καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια φράουλες
  • 110 γρ. ζάχαρη έξτρα

Πως θα το φτιάξετε;

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα 55 γρ ζάχαρη και το νερό και χτυπάμε για να αναμειχθούν. Αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε τις φράουλες και την έξτρα ζάχαρη (110 γρ.) σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
Ξεκινώντας με το μείγμα για τις φράουλες, ρίχνουμε εναλλάξ στις ειδικές θήκες παγωτών των 80 ml μία στρώση το μείγμα με τις φράουλες και μία το μείγμα με το γιαούρτι. Συνολικά κάνουμε 3 στρώσεις με το μείγμα των φρούτων και 2 στρώσεις με το μείγμα γιαουρτιού. Παιρνάμε τα ειδικά ξυλάκια για παγωτά στις ειδικές θήκες των popsicles.
Παγώνουμε για 6 ώρες στην κατάψυξη ή μέχρι να παγώσουν.

Προηγούμενο άρθροΜετά τα «μαργαριτάρια» έπιασε δουλειά στο…
Επόμενο άρθροΠασίγνωστος Έλληνας: “Έχω κάνει έρωτα περίπου με τέσσερις χιλιάδες κοπέλες”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ