Άκης Πετρετζίκης: Με τον ερχομό του γιου μου Αχιλλέα, έχω κάνει διατριβή στην παιδική διατροφή

Πώς φτιάχνεται μία γκουρμέ φρουτόκρεμα; Ο Άκης Πετρετζίκης ξέρει τη συνταγή και την αποκάλυψε στη Ναταλία Γερμανού! Ο αγαπημένος σεφ ήταν προσκεκλημένος σήμερα Κυριακή 16 Οκτωβρίου στο «Καλύτερα δε γίνεται»,  όπου μίλησε με ειλικρίνεια και αμεσότητα για όλα: για το «Kitchen Lab», την εκπομπή που παρουσιάζει κάθε Σαββατοκύριακο στον Alpha στις 16:40, σημειώνοντας πρωτιές στην τηλεθέαση. Για την οικογένειά του ως πατέρα δύο παιδιών, για το ποιος μαγειρεύει στο σπίτι του, για την κοινωνική διάσταση της μαγειρικής του, για την επιτυχία που γνωρίζει όλα αυτά τα χρόνια στις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Επίσης αναφέρθηκε στα άμεσα σχέδιά του, τα οποία αφορούν στη διατροφή των παιδιών μέσα από πρόγραμμα στα σχολεία με θέμα εκπαίδευση μέσα από ψυχαγωγία για μια ισορροπημένη διατροφή αλλά και στα εκπαιδευτικά παιχνίδια που έχει δημιουργήσει με την ίδια θεματική για όλες τις παιδικές ηλικίες. Τέλος έκανε και μία αποκάλυψη για τα επόμενα τηλεοπτικά του σχέδια: το «Akis food tour», το γαστρονομικό ταξίδι στις πιο γευστικές γωνιές της Ελλάδος, επιστρέφει το φθινόπωρο της ερχόμενης σεζόν στον Alpha.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε να μαγειρεύει στην τηλεόραση ο Άκης Πετρετζίκης  αισθάνεται ότι «η μαγειρική μου είναι κάπως σαν κοινωνικό έργο. Δίνω τη δυνατότητα σε όλο τον κόσμο να μαγειρέψει και θέλω, όταν κάποιος πάει στο supermarket να ψωνίσει για να πάρει προϊόντα για το σπίτι του για να μαγειρέψει, να φροντίσω για να ταΐσει καλά την οικογένειά του» εξηγεί. «Για μένα είναι περισσότερο από το να δώσω μία συνταγή ή το να βγω στην τηλεόραση. Κι από τη στιγμή που θα μαγειρέψω φακές κι όλοι όσοι με βλέπουν θα φάνε φακές, στο διάστημα που μοιράζονται το ίδιο φαγητό,  όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι. Επειδή πάντοτε με ανησυχούσε η κοινωνική ανισότητα, στα δικά μου μάτια αυτό, έστω και τη μισή ώρα του φαγητού, μπορώ να το ισορροπήσω».

Οι συνταγές που προτείνει, τις περισσότερες φορές, δεν χρειάζονται ακριβά υλικά για να γίνουν. «Δεν έχει σημασία το πόσα χρήματα έχεις, για να μαγειρέψεις». Γιατί αποφεύγει τα ακριβά υλικά; «Πάντοτε θέλω να προτείνω συνταγές που μπορούν να φτιάξουν όλοι. Όλοι μπορούν να μαγειρέψουν αυτά που κάνω». Μαγειρεύει στο σπίτι του; Στο σπίτι κάνει διατροφή, τρώει υγιεινά, τρέφεται… «μονόχνοτα» , όπως λέει, με φαγητό που του ετοιμάζει η σύζυγός του, Κωνσταντίνα. Ο ίδιος μαγειρεύει για τη σύζυγό του στο σπίτι, για την οποία λέει ότι είναι τυχερός  άνθρωπος, γιατί έχει πολύ καλό μεταβολισμό.  «Η σύζυγός μου τρώει τις πίτσες που φτιάχνω κι εγώ τρώω βραστό κοτόπουλο μπρόκολο». Κι αυτό γιατί όλη την ημέρα, λόγω δουλειάς, ο ίδιος αναγκάζεται να τρώει αφού δοκιμάζει όλα φαγητά που φτιάχνει για τις εκπομπές και τα εστιατόριά του. «Τρώω πολύ. Εάν δεν προσέξω  στο σπίτι παίρνω πολύ εύκολα κιλά».

Προηγούμενο άρθροΗ Γη της Ελιάς: Ο Λυκούργος αποφασίζει να προχωρήσει τα σχέδια του γάμου του με τη Χάιδω
Επόμενο άρθροΜαύρο ρόδο: Η αλήθεια που μαθαίνει η Τασούλα και την σοκάρει