Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Σήμερα κάνει πρεμιέρα

Νταϊάν Κόχυλα 22

Τι θα φάμε σήμερα μαμά;

Μαγειρική από σπίτι

Πρεμιέρα, Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου στις 20:00

Μία νέα εκπομπή έρχεται στον Alpha το Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου και κάθε Σαββατοκύριακο για να μας δείξει την αυθεντικότητα και την απλότητα της μαγειρικής, απαντώντας στην πιο συχνή ερώτηση: Τι θα φάμε σήμερα μαμά;

Η καταξιωμένη chef, συγγραφέας και μαμά, Νταϊάν Κόχυλα, μας προσκαλεί στον χώρο της για να μοιραστούμε μαζί της απλές, καθημερινές στιγμές. Με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και αγάπη, η Νταϊάν θα μας βοηθήσει να γνωρίσουμε την ουσιαστική πλευρά της μαγειρικής μέσα από εύκολες και υγιεινές λύσεις για το οικογενειακό τραπέζι με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας: Δημιουργίες με επίκεντρο την ελληνική μεσογειακή διατροφή που όχι μόνο θα βλέπουμε αλλά θα μπορούμε όλοι να ετοιμάσουμε.

Η Νταϊάν Κόχυλα είναι chef, συγγραφέας και γκουρού της ελληνικής κουζίνας και της υγιεινής διατροφής. Κατάγεται από την Ικαρία αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής, όπου είναι λέκτορας σε θέματα υγιεινής διατροφής σε δύο πανεπιστήμια αλλά και σύμβουλος σεφ σε μεγάλα εστιατόρια. Το πρόσφατο βιβλίο της TheCountryCookingofGreece επιλέχθηκε από τους New York Times ως ένα από τα 100 πιο αξιοσημείωτα βιβλία του 2012.

Tο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, εκλεκτή καλεσμένη της Νταϊάν, η κόρη της. Τι θα μαγείρευε μια μαμά στην κόρη της; Συνταγές «μακροζωίας», όπως σουφικό (λαδερό) και κολοκυθοκεφτέδες. Η μαμά Νταϊάν, επιλέγει αυτά τα δυο εύκολα φαγητά από την πατρίδα της την Ικαρία, καθώς το νησί της είναι συνυφασμένο με τη μακροζωία. Τον χειμώνα, οι σούπες και τα λαχανικά έχουν την τιμητική τους, γι’ αυτό η Νταϊάν αγοράζει μπαχαρικά και αρωματικά φυτά από το κέντρο της Αθήνας και μαγειρεύει ακόμη χειμερινή καροτόσουπα σε τρεις παραλλαγές αλλά και μυρωδάτο πρασόρυζο.

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, η καταξιωμένη chef βοηθάει τον γιο της στο διάβασμα. Όταν τα τετράδια και τα βιβλία κλείσουν, στην ερώτηση «Τι θα φάμε σήμερα μαμά;», η Νταϊάν απαντά στον γιo της, γίγαντες και φακές της Ρωξάνης. Η μαμά Νταϊάν, εκτός από λάτρης της Ικαριώτικης κουζίνας είναι και της Κρητικής. Δύο πεντανόστιμες ομελέτες και ένα ξεχωριστό πιάτο από πιπεριές Φλωρίνης είναι οι Κρητικές συνταγές που μας προτείνει να προσθέσουμε στο μενού μας.

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; κάθε Σαββατοκύριακο στις 20:00, στον Alpha

Προηγούμενο άρθρο«Υγεία πάνω απ’ όλα» Σήμερα η πρεμιέρα
Επόμενο άρθροΣυνταγή Βασιλόπιτας από τον Στέλιο Παρλιάρο (βίντεο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ