Άκης Πετρετζίκης – Εύκολη μηλόπιτα (συνταγή)

akis

Άκης Πετρετζίκης – Εύκολη μηλόπιτα (συνταγή)



Εύκολη μηλόπιτα… από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά
3 μήλα κομμένα, χωρίς κουκούτσια και σε κομμάτια μικρά
2 κουταλιές γλυκού ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας Ζάχαρη κρυσταλλική
1 φύλλο σφολιάτας
4 μήλα
50 γραμμάρια Βούτυρο λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας Ζάχαρη κρυσταλλική

Εύκολη μηλόπιτα…
Τρομερά εύκολη και γρήγορη μηλόπιτα..
Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα
Κόστος: 5.00 €
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μερίδες: Οικογενειακή

Βάζουμε τα 3 μήλα σε κομμάτια, το νερό, το ξύσμα λεμονιού και το νερό σε ένα κατσαρόλι με καπάκι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν πολύ. Κάνουμε τα μήλα πουρέ με ένα πιρούνι και τα κρατάμε σε ένα μπολ.

Ανοίγω με ένα πλάστη λίγο το φύλλο της σφολιάτας και κόβω με το μαχαίρι τις άκρες του αν χρειάζεται για να είναι τετραγωνισμένο και όμορφο. Απλώνουμε τον πουρέ μήλου αφήνοντας ένα περιθώριο 3 εκατοστών γύρω γύρω.

Καθαρίζουμε επιπλέον μήλα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Τα απλώνουμε πάνω στη γέμιση της τάρτας. Απλώνουμε λίγο λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο πάνω από τα μήλα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ωραίο χρώμα η ζύμη.

Όσο πιο «καθαρή» είναι στις άκριες η σφολιάτα τόσο πιο πολύ φουσκώνει… ποτέ δεν τη διπλώνουμε στις άκρες..

Πηγή: oisyntagesmoy.gr