Συνταγή: Σπιτικές πίτες από τον Άκη Πετρετζίκη

Δείτε τη συνταγή για Σπιτικές πίτες από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά:
2 κ.γ. μαγιά ξερή
1 κ.γ. ζάχαρη
160 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
80 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
320 γρ. αλεύρι σκληρό
1 κ.γ. άνθο αλατιού
1 κ.γ. ψιλοκομμένα φύλλα θυμάρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο και έξτρα για άλειμμα
1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

Για τo σερβίρισμα: ταχίνι, 1 λάιμ, αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο, έτοιμα ψητά λαχανικά

Πως το φτιάχνουμε;
Βάζουμε τη ζάχαρη , τη μαγιά, το νερό και το γάλα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Αφήνουμε το μπολ στην άκρη για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να αφρίζει. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και 1 κ.γ. ψιλοκομμένα φύλλα θυμαριού.
Προσθέτουμε το λάδι στο μείγμα με τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σταδιακά προσθέτουμε και το μείγμα της μαγιάς στο μείγμα αλευριού ανακατεύοντας καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ με λίγο λάδι.
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να γίνει διπλάσια σε μέγεθος για περίπου 40 λεπτά.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Πατάμε με τα χέρια τη ζύμη για να φύγει ο αέρας και χωρίζουμε σε 6 ίσα κομμάτια. Απλώνουμε το κάθε κομμάτι σε ελαφρώς λαδωμένη επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε με τον πλάστη σε κύκλους διαμέτρου 20 εκ.
Μαγειρεύουμε τις πίτες μας στο τηγάνι για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς.
Μεταφέρουμε στο πιάτο και συνοδεύουμε με γύρο κοτόπουλο, γύρο χοιρινό ή λουκάνικα και λαχανικά και λίγο θυμάρι.
Σερβίρουμε με ταχίνι, ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ και ψητά λαχανικά!

Προηγούμενο άρθροΝαταλία Γερμανού: “Ανέβασε” φωτογραφία με την Taylor και τον πατέρα της
Επόμενο άρθροΑυτά είναι τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 7/10/2015

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ