Το βιβλίο της Σταυρούλας Ζάμπρα «… με τη βούλα!», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «συλλογές», μεταφέρθηκε στη σκηνή του θεάτρου Άβατον από τις 23 Ιανουαρίου 2017. Ο Γιώργος Νινιός σκηνοθετεί την Αγγελική Ανδρίτσου, η οποία, μόνη επί σκηνής, μας διηγείταιτην ιστορία της Βούλας, μιας γυναίκας που είδε ξαφνικά όλη τη ζωή  της να αλλάζει από τη μία στιγμή στην άλλη και μας εξιστορεί το τότε και το τώρα της.


Αποκλειστική συνέντευξη του Γιώργου Νινιού και της Αγγελικής Ανδρίτσου στο HappyTv.gr

Φέτος παρουσιάζετε την παράσταση «..με τη Βούλα!» στο Θέατρο Άβατον. Πρόκειται για το βιβλίο της Σταυρούλας Ζάμπρα σε θεατρική διασκευή του Γιώργου Νινιού. Τι πραγματεύεται το έργο;
Αγγελική: Είναι η ιστορία μιας κοπέλας! Πιο συγκεκριμένα η Βούλα με αφορμή ένα μήνυμα που της έχουν αφήσει στον τηλεφωνητή, ξεκινάει να μας διηγείται μια ιστορία για κάποια Χριστούγεννα και να μας συστήνεται σαν χαρακτήρας! Άλλο ξεκίνησε να μας λέει , άλλα της ήρθαν στο μυαλό κι άλλου κατέληξε! Σιχαίνεται τα Χριστούγεννα, τις Κυριακές, «δεν πιστεύει στον Άγιο Βασίλη» κι έχει τους λόγους της! Και σιγά σιγά ανακαλύπτουμε το τι και το πώς!

Τι σας οδήγησε στην επιλογή αυτού του έργου;
Αγγελική: Η αμεσότητά του! Η καθημερινότητά του! Το πρόσωπο μάς γίνεται αμέσως οικείο αν δεν υπάρξει κάτι να μας ταυτίσει μαζί του! Η δυσκολία του να είσαι στο σαλόνι του σπιτιού σου και να κάνεις μια κουβέντα με τους «καλεσμένους» σου, να κρέμονται όλοι από ό,τι έχεις να πεις κι όλο αυτό σε θεατρική συνθήκη! Μπορεί να φαίνεται απλό αλλά δεν είναι εύκολο!

Συνεργάζεστε πρώτη φορά επαγγελματικά. Πώς προέκυψε η συνεργασία σας;
Αγγελική: Έψαχνα για σκηνοθέτη, μου πρότειναν να με φέρουν σε επαφή με τον Γιώργο Νινιό! Φυσικά και δέχτηκα! Βρήκα το θάρρος και τον πλησίασα, τού έδωσα να διαβάσει το έργο και τα υπόλοιπα ακολούθησαν!
Γιώργος: Πολύ απλά! Μιλήσαμε, ήθελε να είμαι εκεί, διάβασα το έργο, μ’ άρεσε και ήμουν εκεί!

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να σκηνοθετήσετε το έργο;
Γιώργος: Η αμεσότητά του κι αυτό που δεν φαίνεται αμέσως ότι υπάρχει!

Φέτος σας συναντήσαμε και στο Χαμάμ, σε ένα ρόλο που δε γνώριζαν πολλοί… ως τραγουδιστή και μουσικό. Θα σας ξαναδούμε σύντομα σε άλλη μουσική σκηνή;
Γιώργος: Δεν είναι ρόλος! Έχω εμφανιστεί και σε άλλες μουσικές σκηνές. Μ’ αρέσει η μουσική, ειδικά όταν συνεργάζομαι με άτομα που εμπιστεύομαι όπως ο Δημήτρης Κοντογιάννης και η Κατερίνα Κόρου.

Λείπει το καλό θέατρο στις μέρες μας;
Γιώργος: Όχι! Κάθε χρόνια υπάρχουν πολύ καλές παραστάσεις και αδιάφορες παραστάσεις! Πάντα έτσι ήταν!

Ποιο είναι το μήνυμα που περνά η παράσταση στους θεατές;
Αγγελική: Ουσιαστικά αυτό που θέλουμε είναι οι θεατές, οι « καλεσμένοι» να γνωρίσουν έναν καινούργιο ενδιαφέροντα άνθρωπο που, βγαίνοντας από το θέατρο, να έχουν την επιθυμία να ξαναβρεθούν μαζί του! Μήνυμα; Δεν ξέρω τι μπορεί ο καθένας να πάρει ή τι μπορεί τον καθένα να τον απασχολήσει σε μια απόλυτη καθημερινότητα …Ίσως το ότι η ζωή είναι απλή! Με τα πάνω, με τα κάτω, με λύπες, με χαρές ! Βλέπουμε τη ζωή, όπως είναι η ζωή! Μια κεκαλυμμένη αισιοδοξία!

Δείτε λεπτομέρειες για την παράσταση

loading...

Αφήστε το σχόλιό σας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here