“Η επανάσταση του Grexit, το σχέδιο” Εκδόσεις Λιβάνη

ΝΙΚΟΣ ΙΓΓΛΕΣΗΣ – Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ GREXIT, ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ
• ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ
• ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ
• ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ:
ΜΑΡΙΑ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗ-ΔΕΛΙΒΑΝΗ

Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΡΙΒΑΣ

Με την εισαγωγή του εθνικού νομίσματος, της Νέας Δραχμής, θα αυξηθεί η ρευστότητα της οικονομίας και θα χρηματοδοτούνται οι παραγωγικές επενδύσεις.
Το κράτος θα πάψει να δανείζεται από ξένους, δε θα δημιουργείται πια νέο χρέος και δε θα πληρώνουμε άλλους τόκους.
Η Νέα Δραχμή δε θα υποτιμηθεί, κανείς δε θα χάσει την περιουσία του και τα λεφτά του, δε θα υπάρξει πληθωρισμός.
Η ανεργία θα μειώνεται με τις νέες επενδύσεις και οι μισθοί και οι συντάξεις σταδιακά θα αυξάνονται.

Δύο τρόποι υπάρχουν για να κατακτήσεις και να υποδουλώσεις ένα έθνος.
Ο πρώτος είναι με το ξίφος. Ο δεύτερος είναι με το χρέος. Ο δεύτερος τρόπος είναι πιο αποτελεσματικός γιατί, τουλάχιστον στην αρχή, δεν είναι ορατός από τον υποδουλωμένο πληθυσμό. Οι κατακτητές εμφανίζονται ως εταίροι που θέλουν να συνδράμουν, βαπτίζουν τα επαχθή δάνεια «βοήθεια», τη φορολογική επιδρομή «δημοσιονομική προσαρμογή», τις περικοπές μισθών και συντάξεων «μεταρρυθμίσεις». Στο παρασκήνιο μια Ύπατη Αρμοστεία αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας με πρώτο στόχο να εισπράττει το φόρο υποτέλειας, δηλαδή τους τόκους των δανείων.

Ο Νίκος Ιγγλέσης είναι δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στη Γαλλία και δημοσιογραφία στην Αθήνα. Άρχισε να εργάζεται ως συντάκτης στο Έψιλον, μηνιαίο περιοδικό για θέματα της ΕΟΚ, που εξέδιδε η εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Αργότερα εργάστηκε ως οικονομικός συντάκτης στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ως υπεύθυνος του οικονομικού ρεπορτάζ και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτης του Γραφείου Ρεπορτάζ. Για μια περίοδο διετέλεσε Διευθυντής του Δ′ Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΤ). Επίσης για ένα διάστημα υπήρξε υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών.
Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με θέματα κρατικού προϋπολογισμού, δημοσιονομικής πολιτικής, δημόσιου χρέους και φορολογικής πολιτικής. Το Νοέμβριο του 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του με τίτλο Επιστροφή στη Δραχμή – Η απάντηση στην ευρω-κατοχή από τις εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη. Άρθρα του για την πρόσφατη οικονομική κρίση δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Επίκαιρα και παλιότερα στην εφημερίδα Το Παρόν και στο περιοδικό Crash (βλ. http://greekattack.wordpress.com).

Αθήνα 2015
Σειρά: ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σελίδες: 253

Προηγούμενο άρθροΗθοποιός από το “Μπρούσκο” αποκαλύπτει: “Είχα προτάσεις από διάφορα κόμματα για να κατέβω αυτήν τη στιγμή στην πολιτική”
Επόμενο άρθρο“Καλημέρα Ελλάδα” με τον Γιώργο Παπαδάκη – Πρεμιέρα Δευτέρα 7/9/2015

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ