Dr. Cook: Τι θα δούμε σήμερα Σάββατο 1 Ιουνίου;

Το Σάββατο 1 Ιουνίου ο σεφ μάς δείχνει όλα τα μυστικά για σωστό τηγάνισμα και πανάρισμα. Το τηγάνισμα χωρίζεται σε 2 βασικές κατηγορίες, το ρηχό και το βαθύ. Η βασική τους διαφορά είναι η ποσότητα του λαδιού, για παράδειγμα πόσο διαφορετικό είναι το μαγείρεμα του σνίτσελ από της τηγανητής πατάτας.

Το πανάρισμα (από το γαλλικό pain που σημαίνει ψωμί) είναι μια διαδικασία που γίνεται πριν από το τηγάνισμα ή τον φούρνο και πρόκειται για επικάλυψη. Το τρόφιμο επικαλύπτεται με αλεύρι, βουτιέται σε αυγό και μετά σε τριμμένη ψίχα ψωμιού (ή και άλλων παρόμοιων υλικών). Χρειάζεται δυνατή φωτιά στο ψήσιμο, ώστε ο σχηματισμός της εξωτερικής τραγανής κρούστας, να συμπέσει χρονικά με το ψήσιμο του παναρισμένου υλικού μέχρι μέσα.

Στη συνέχεια του μαθήματος, ο σεφ ετοιμάζει χοιρινό σνίτσελ με προσούτο και μοτσαρέλα και σαλάτα με σελινόριζα. Οι μαθητές αναλαμβάνουν την παρασκευή  κοτόπουλου στήθους πανέ με βρώμη, παρμεζάνα και σάλτσα με γιαούρτι και δυόσμο, καθώς και κροκέτας τυριού με σάλτσα από πορτοκάλι και κύμινο.

Το μάθημα ολοκληρώνεται γλυκά, με μαριναρισμένες φράουλες με κρέμα βανίλιας και καραμελωμένο φύλλο κρούστας.

Μαθήματα μαγειρικής με τον Γιάννη Λουκάκο, το Σάββατο 1 Ιουνίου στις 21:15.

Μαζί του οι τηλεοπτικοί μαθητές του: Αγγελική Δαλιάνη, Πέτρος Λαγούτης, Κλαούντια Μάτολα, Πηνελόπη Πλάκα και Δήμητρα Σαλτού.

Παρουσίαση: Γιάννης Λουκάκος

Σκηνοθεσία: Αλέξης Σκουλίδης

Αρχισυνταξία: Κατερίνα Κουμπή

Εκτέλεση Παραγωγής: ON-NOIR PRODUCTIONS

Προηγούμενο άρθροΉρωες ανάμεσα μας @ Παρασκευή 31 Μαΐου 2013
Επόμενο άρθροJustified: Τρίτη 4 Ιουνίου, πρεμιέρα στο Mega

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ